Värvar de bästa IT-talangerna för er!

"En trovärdig partner för att hitta tekniska talanger på ett kreativt sätt"

fi/en/sv
Lyckosam rekrytering är nyckeln till varje verksamhets framgång – och arbetsgivarens anseende är en av dess viktigaste indikatorer.

Vad är Cretal?

Vi finner rätt person till rätt plats – Snabbt!

Cretal Talent Acquisition Ltd är ett direktsökningsföretag i hjärtat av Helsingfors, specialiserat på IKT-industrin. Med nästan tio års erfarenhet av att anställa olika roller är vi grundligt bekanta med IKT-branschen. Vi förstår marknaden och de bästa metoderna för att hitta och locka topptalenter. Därför får du alltid relevanta och djupgående förhandsintervjuade kandidater snabbare än dina konkurrenter, för er egna utvärdering slutligen. Vi ger dig också experthjälp med allt från att identifiera de specifika färdigheter du behöver för att utvärdera kandidater, och erbjuder kompetensprövning genom en samarbetspartner.

Vi headhuntar programutvecklare, ingenjörer, QA-specialister, system- och molnspecialister, scrum-masters och IT-chefer – exakt de proffs du behöver.

För att förkorta processtiden att anställa och förbättra jobbsökandens upplevelse riktar vi den öppna positionen till exakt rätt målgrupp.

Istället för att bläddra igenom irrelevanta ansökningar kommer du att spendera din tid på att intervjua kandidater som redan har mest erfarenhet för jobbet.

Direktsökning är det mest kostnadseffektiva sättet att placera bästa möjliga experter för varje uppgift.

Trevligt bemötande av ansökningar och marknadskommunikation bidrar till att jobbsökande blir fans av företaget.

 

 

 

Framgångsrik rekrytering innebär naturligtvis att bästa möjliga expert väljs ut för det specifika behovet. Även att företagets anseende växer i processen.

Med oss vet du vad du får. Vi samlar data av våra processer och delar det med våra partner (kunder) för att konsekvent förbättra våra processer. Vi opererar i framgångsbaserad prissättning och erbjuder garantier för vårat arbete.

Du betalar endast för lyckade rekrytering!

Förutom rätt kompetens och erfarenhet, inser vi vikten av kulturell passform – det nya tillskottet måste passa in i ditt team och stanna där länge för att bli en lyckad anställning